Om stævnet

Hvor og hvornår?​

Kampene afvikles i Hammerum lige midt i mellem Herning og Ikast på banerne ved Hammerum-Gjellerup Hallen, Frølundvej 41, 7400 Herning. Der er motorvej hele vejen til Hammerum fra f.eks. Aarhus, Odense, København og den dansk-tyske grænse.

 

Altid den sidste lørdag i august, så næste udgave er lørdag d. 31. august 2024. Kampstart ca. 9.30 og medalje overrækkelse ca. 17.30 til 18.00.

Hvordan?

Kampene afvikles efter de samme regler som til Parasport Danmarks stævner, men kortere kampe, da der er mange kampe i løbet af dagen. Præcist hvor mange afhænger af antallet af hold. Vi vil i udgangspunktet afvikle kampe i alle rækker – det vil sige 8-mands fodbold i A-, B- og C-rækkerne og 5-mands fodbold i D-, E- og U15-rækkerne. For at der bliver afviklet kampe i en given række, skal der dog være tilmeldt mindst tre hold. Er der mange tilmeldte hold i én række deler vi rækken op i to niveauer efter den indledende runde for at sikre størst mulig jævnbyrdighed. Alle hold går videre fra den indledende runde til knald eller fald kampene / placeringskampe. Under Om stævnet kan du finde regler og hjælp til at få dit hold med i den mest passende række.

 

Alle spillere og trænere på de hold der bliver nr. 1,2 og 3 i alle rækker får medalje, og det vindende hold får også en stor flot pokal. Taber man en knald eller fald kamp skal man spille en enkelt placeringskamp, og alle hold får en lille pokal med deres placering indgraveret, så der er noget at spille for.

 

Hvert år kårer vi årets fightere – én i 8-mands fodbold og én i 5-mands fodbold. Trænere kan indstille spillere fra andre klubber og dommere kan også indstille spillere. På stævnedagen uddeles stemmesedler. De to fightere får udover en pokal også et gavekort til en sportsforretning på kr. 1.000 samt et par fodboldstøvler sponseret af PUMA Danmark.

 

Selvom alle spiller for at vinde medaljer og pokaler er FAIR PLAY en nødvendighed, så vi anmoder kraftigt om, at man efterlever reglerne for fordeling af spillerne på holdene, så vi f.eks. ikke ser E-hold med driblestærke spillere.

 

Vi ønsker ikke, at der skal være tvivl om dommernes uafhængighed. Derfor bruger vi uddannede og rutinerede dommere fra Herning Dommerklub. Mange af dommerne har efterhånden dømt til vores stævner i flere år, så de har god erfaring med at dømme handicapfodbold. Det er også årsagen til, at vi ofte får tilbagemeldinger fra trænere om, at vores dommere gør det virkelig godt, og at de har en god forståelse for spillernes udfordringer.

 

Uanset hvor god en dommer er, vil han eller hun nogle gange vurdere en situation på en anden måde end dig, så husk altid at dommerne gør deres allerbedste for at tage den rigtige beslutning hver gang. Tæl til 10 og tal altid pænt til dommerne – de bruger faktisk deres fritid på at dømme vores kampe og deres betaling er ganske symbolsk. Og vi forventer især, at trænerne går forrest og sikrer den gode tone overfor dommere og modstandere.

Hvem?

I 2023-udgaven deltog 475 spillere fordelt på 50 hold fra 24 danske klubber og tre svenske klubber samt en norsk klub i Danmarks største fodboldstævne for børn, unge og voksne med fysiske handicap, psykiske handicap eller generelle indlæringsvanskeligheder.

Kamp
Hvad koster det?

Udgangspunktet for stævnet er, at vi vil have en masse glade fodboldspillere i aktion, og da mange i vores målgruppe ikke har mange penge til rådighed, er det med sponsorers hjælp lykkedes at gøre deltagelse i stævnet fuldstændig gratis. Prisen på kr. 0 inkluderer gratis frokost for alle deltagende hold. Sommerbold på heden er fodbold og konkurrence og især fællesskab og det skal alle have et minde om, hvorfor alle deltagere får en erindringsgave med hjem – bl.a. en drikkedunk.

 

Primært for at gøre det lettere for sjællandske og udenlandske hold at deltage er der gratis overnatning for spillere, trænere og pårørende på den topmoderne Lindbjergskole lige ved banerne. Det er muligt at overnatte fra fredag til lørdag med morgenmad lørdag, og overnatter man fra lørdag til søndag er der aftensmad lørdag og morgenmad søndag. Hold der ankommer fredag aften får i øvrigt også en snackkasse at hygge sig med. 

 

Vil I hellere overnatte på hotel, så har vi lavet en aftale med Scandic hotelkæden om, at I kan få en særlig stævnerabat – for mere info skriv til info@sommerboldpaaheden.dk.

 

Broafgifter fra Storebæltsbroen og Øresundsbroen refunderes efter stævnet mod fremvisning af kvitteringer, men dog max. DKK 3.000 pr. klub. Norske klubber får færgeudgifter refunderet svarende til broafgifter som var de et svensk hold.

 

Der skal ved tilmelding betales et deltagelse depositum på kr. 500 pr. hold. Depositum returneres efter deltagelse i HELE stævnet. Ved tilmelding med overnatning på skolen opkræves også DKK 500 i skole depositum pr. hold – skole depositum returneres efter stævnet, når lokalet er efterladt uden skader og så rent og ryddeligt som det blev overtaget.

Stævnepartner

Guldsponsorer

Sølvsponsorer

Bronzesponsorer